Winterzeilen

Winterzeil zwembad

 

WAAROM EEN WINTERZEIL VOOR UW ZWEMBAD ?

 


 

Waarom een winterzeil voor uw zwembad?

  • bladeren en vuil vermijden
  • water proper houden
  • veiligheid


Bij het vallen van de bladeren moet je er snel bij zijn om je zwembad te vrijwaren van dorre bladeren en vuil. Zo heb je in de lente veel minder werk om het zwembad terug klaar te maken om te zwemmen. Dorre bladeren tasten ook de kwaliteit van het water aan. 

Met een winterzeil zal je in het voorjaar veel minder onderhoudsproducten nodig hebben om het water terug proper te krijgen.

Het afdekken van het zwembad met een winterzeil is ook veilig. In de donkere dagen voorkomt u dat er iemand in het koude water valt.Welk type van zwembadzeil kiezen?


  • Een pvc-zeil met een kleine gaas in het midden laat geen licht door en beschermt zo optimaal tegen algen. Door de kleine gaasstrook kan het overtollig regenwater toch nog makkelijk weg.
  • Een gaaszeil met een pvc-boord is geschikt voor grotere zwembaden. De pvc-boord beschermt de boordstenen en door het grotere gaasgedeelte is dit zeil lichter in gewicht.
  • Een volledig gaaszeil wordt gebruikt voor grotere baden met een rolluik. Met dit zeil vallen de bladeren niet op het rolluik en zijn ze ook veel makkelijker weg te vegen.

 

 

 

 

 

 

winterzeil zwembad
winterzeil zwembad
winterzeil zwembad
winterzeil zwembad

Materiaal en afwerking zijn belangrijk voor een geslaagd resultaat.


Alle zwembadzeilen worden gemaakt met kwaliteitsvol pvc-doek en gaasdoek van Europese makelij. Er zijn diverse kleuren verkrijgbaar. De zwembadzeilen hebben versterkte zomen en zijn elke 50 cm voorzien van koper vernikkelde ringen die niet roesten.

Is er rond uw zwembad een graspartij, dan kan u het zeil vastmaken met graspiketten. U gebruikt hiervoor rubberen rekkers van 20, 25 of 40 cm en pvc piketten van 30 cm. Voor de bevestiging in de boordstenen of het terras zijn er de veiligheidsbouten waar de rekkers aan bevestigd worden. Deze bouten worden in de steen geboord en bij niet-gebruik zinken ze naar beneden zodat ze niet meer zichtbaar zijn.

winterzeil zwembad
winterzeil zwembad
winterzeil zwembad

Prijsaanvraag winterzeil zwembad 

 
 
 
 
 
 
 
Wenst een offerte voor een winterzeil